לפני כ-10,000 שנה גילו בני האדם (ציידים-לקטים) את האפשרות לגדל את מזונם ממש בפתח הדלת.
עד אז, הם נהנו מאורח חיים המתאפיין בהסתמכות על מקורות מזון מהסביבה: כל מה שאפשר ללקט, לצוד, לקטוף, לדוג וכו'. חבורות אלו פעלו ביחד בקבוצות קטנות, בהתאם לכושר הנשיאה של השטח, ומנו כ-15 עד 30 אנשים, רובם בני אותה משפחה.
החיבור של האדם לטבע היה ברור – האדם והטבע חד הם. הטבע דואג לאדם והאדם דואג שהטבע ימשיך להתקיים – והמחזוריות ברורה.
היום, עם התפתחות העירונות והטכנולוגיה, משהו בנו התנתק והתרחק מהאחדות הזו.
המזון שלנו גדל בסופר, הטבע הוא מקום "מלוכלך" והצמחים שגדלים לנו מתחת לאף הם בכלל "עשבים שוטים" שמפריעים לנו.
הידע הבסיסי בטבע שלנו כמעט ואבד.
עם זאת, השפע הגדול שהזין את הלקטים אז, קיים גם היום! אנחנו רק צריכים להכיר אותו.
היציאה החוצה ליער וההיכרות שלנו עם הצמחים תפתח לנו שער גדול לטבע:
אילו צמחים ניתן לאכול, ואילו לא?
מתי נכון לאכול אותם?
איפה אפשר למצוא אותם?
ואיך אמורים לאכול אותם?
וכמובן הדרך בה נדאג לתזונה שלנו כעת ובמקביל נדאג גם ליבול של השנה הבאה, מבלי לפגוע במחזוריות.
תיאור הסדנא:
נתכנס בחווה להיכרות דרך סיפור קצר על חברות הציידים-לקטים, סיפור שיחבר אותנו לעולמם ועולמנו.
לאחר מכן נצא לסיור בשטח המרעה של החווה ונלמד על מספר צמחים אשר רלוונטיים לעונה. נטעם, נחוש, נריח ונראה את הייחודיות של כל צמח. נצא לזמן של ליקוט חופשי, בו כל אחד יוכל ללקט ולהתנסות בעצמו במה שלמדנו ולסיום נחזור לחווה לסיכום קצר ושיתופים על החוויה.
המטרה העיקרית של הסדנא היא ללמוד ולהכיר את שפע המזון שגדל ב"חינם" אצלנו על האדמה.
בנוסף , המשתתפים יחוו חוויה מגבשת ומחברת, בינם לבין עצמם ובינם ולבין הטבע.
משך סדנא: שעה וחצי \ שעתיים וחצי
מיקום סדנא:התכנסות בחווה ולאחר מכן סיור בשטחי המרעה שעוטפים את החווה.
זמני פעילות אפשריים:
ימי חורף: בוקר \ צהריים \ אחרי הצהריים
ימי קיץ: בוקר \ אחרי צהריים
בתיאום מראש.
למי זה מתאים?
משפחות, קבוצות, ארגונים, ילדים, נוער, ימי הולדת, חינוך ביתי.
מינימום 10 משתתפים (ניתן פחות מ-10 משתתפים אך העלות תהיה עפ"י 10 משתתפים).